Tegnap, amíg a világ a Facebook leállásával volt elfoglalva…

Tegnap, amíg a világ a Facebook leállásával volt elfoglalva, mi a Fotográfia Műhelyünk első alkalmát tartottuk meg. Az alkotás szenvedélye teljesen magával ragadott minket. A külvilág zajai elhaltak, csak a kreativitás és az inspiráció hangjai töltötték be a teret.

Szilárdan hiszem, hogy a fotózás nem csupán a megfelelő beállítások ismeretét jelenti, hanem valami mélyebb, egyedibb alkotásra való képességet. Nem az a cél, hogy mások műveit másoljuk vagy ismételjük, hanem hogy saját, egyedi látásmódunkat fejezzük ki a képeinken keresztül. Ez a fajta alkotás teszi lehetővé számunkra, hogy valami olyat hozzunk létre, ami csak és kizárólag a miénk, ami azonosíthatóan viseli a mi személyes jegyeinket.

A tegnapi nap emlékeztetett arra, hogy milyen fontos időnként elvonulni a digitális világ zajától, és igazán belemerülni abba, ami igazán szenvedélyünk. A Fotográfia Műhelyünk tökéletes alkalom arra, hogy a résztvevők felfedezzék és tovább fejlesszék ezt a kreatív képességüket, miközben közösen alkossunk, tanuljunk egymástól és inspiráljuk egymást.

Péter