göblyösART Alkotói Mentorprogram

Fényképezés technikáinak megismerése mellett, alkotóvá válhatsz.

Göblyös Péter – göblyös ART / Vizslafotózás

“Akármilyen szerszámot használsz az alkotáshoz, az igazi eszköz, az igazi hangszer te vagy.”

A mentorprogramom lényege egyszerű, mégis mélyreható: segíteni abban, hogy felfedezd és maximálisan kiaknázd saját potenciálodat, mind szakmailag, mind személyesen. A célom, hogy elgondolkodtassalak, inspiráljalak, és támogassalak abban, hogy kiszakadj a mindennapi rutinból és megszokásból, és megtaláld a saját utadat az életben.

Hiszem, hogy mindannyian többre vagyunk képesek, mint amit jelenleg élünk, és ebben a hitben szeretnék neked segíteni, hogy felfedezd és megvalósítsd a benned rejlő lehetőségeket. A program során a rendhagyó hozzállásom és a elgondolkoztató kérdéseim által szeretném felébreszteni benned a tudatot, hogy van választásod, hogy képes vagy változtatni az életeden, ha igazán akarod.

Nem csak arra törekszem, hogy megosszam veled a fotózás szakmai tudásomat, hanem arra is, hogy megmutassam, a fotózás sokkal többet tud adni, mint anyagi juttatások. Szeretném, ha a program végére nemcsak szakmailag, hanem személyesen is fejlődnél, boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá válnál.

A programom azok számára is ideális, akik már rendelkeznek fotós rutinnal, de szükségük van külső támogatásra, aki segít átgondolni az ötleteiket, vagy azok számára, akik még csak most szeretnének belekóstolni a fotós életbe, és keresik az útjukat az alkotás világában.

Az én szerepem ebben az útban az, hogy segítsek neked felfedezni és kiaknázni a benned rejlő lehetőségeket, hogy támogassalak abban, hogy megtaláld és kövesd a szenvedélyedet, és hogy segítsek átlátni a vállalkozásod és életed közötti összefüggéseket.

Ha készen állsz egy olyan útra, amely nemcsak a szakmai, hanem a személyes fejlődésedet is szolgálja, ha szeretnél kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, és valóban értelmet és szenvedélyt találni a munkádban és az életedben, akkor a mentorprogramom neked szól. Itt vagyok, hogy támogassalak ezen az izgalmas, néha kihívásokkal teli, de mindig élvezetes úton.

Göblyös Péter

Göblyös Péter

Ha Te is szeretnél részese lenni a programnak, írj emailt a info@vizslafotozas.hu címre, vagy töltsd ki a lenti űrlapot.

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Fontosak számunkra a személyes adatok védelme. Telefonon nem hivogatunk.


Nekik már segítettem, hogy élvezzék az alkotói életet:

Szandi azt gondolta, hogy kutyákat szeretne fotózni, de az együtt töltött idő során kiderült, hogy neki különlegesebb az útja.
Szandinak saját közértjük volt, ahol minden nap dolgozott, de mára elérte, hogy ki tudjon lépni és csak a fotózással foglalkozhasson.

Szandi gondolatai:

Teljesen kezdőként jelentkeztem a programra, gyakorlat nélkül (annak ellenére, hogy OKJ tanfolyamra jártam) , egy kompakt fényképezőgéppel, amit még nem sokat használtam. Semmi magabiztosságom nem volt ezen a területen, és igazán nem is tudtam elképzelni, hogy meg tudnám állni a helyem fotósként. 

Azért jelentkeztem, mert szerettem volna megtanulni fotózni. Illetve a fotózás által szerettem volna egy sokkal szabadabb, kreatívabb életet kialakítani. Amit persze nem tudtam elképzelni, hogy hogyan tudnám elérni.

A közös munka minden percét élveztem, fantasztikus embereket ismertem meg Andi és Peti személyében. Nagyon közvetlenek, olyan értékrenddel, amivel nagyon könnyű azonosulni. 

Péter segítségével megtaláltam azt a vonalat a fotózásban (női akt és boudoir), amivel annyira lelkesen foglalkozok, hogy az egész környezetem is érzékeli ezt. Ennek hatására nagyon sok támogatást kaptam a családomtól és a barátaimtól is.

Már nem kérdőjelezi meg senki, hogy én fotózással fogok foglalkozni. 

Magabiztos lettem, érzem magamon az erőt, hogy képes vagyok elérni amit szeretnék. Van még mit tanulnom, van még hova fejlődnöm, de már nem félek a kisebb akadályoktól, mert tudom, hogy képes vagyok arra, hogy megoldjam. 

Hajlamos voltam tologatni a feladataimat, hogyha komfortzónán kívül esik, vagy ha éppen elvitt a bizonytalanságom. Legnagyobb erőt az adta, hogy Péterék mellettem voltak, támogatottak, ha kellett tükröt állítottak elém, hogy észre vegyem ha éppen hárítok vagy feladnám félelemből.

Fantasztikus gyakorlatok, teljesen személyre szabva, azt nézték, hogy engem mi érdekel, nekem mire van szükségem, én hogy tudnék jobban fejlődni. 

Nem csak a “fotós pályámra” volt hatással a mentorprogram, hanem az egész életemre (még ha túlzásnak is tűnik), 3 hónap alatt olyan személyiségfejlődésen mentem keresztül, amire nem is számítottam. 

Amikor jelentkeztem a programra, tartottam tőle, hogy hogy fog beleférni az életembe vizsgára való felkészülés, saját vállalkozás vezetése, 1 hónapja befogadott kutya mellett, majdnem elhalasztottam a kezdést. Miután elkezdtük sokat segítettek abban is, hogy szem előtt tartsam a prioritást, hogy összpontosítsak, és hogy tudjam mindent a helyén kezelni.

Pozitív hatással lett a folyamat a jelenlegi vállakozásomra is, hogy lehetne átalakítani úgy, hogy élvezetesebb legyen. Sőt még a vizsgára való felkészülésemben, és a hozzáállásomon is segített.

Ezért is ajánlanám mentorprogramot mind kezdő fotós és már rutinos fotósoknak is, hogy megtalálhassák az életben saját útjukat.Anna a mentorprogramban

Anna saját rendelővel rendelkező, praktizáló pszichológus. Írt könyvet pszichológus kollégákkal közösen. Cicák fotózásában találta meg az igazi szenvedélyét

“A fotózás gyerekkorom óta nagyon érdekelt, de mindig elsodródtam tőle, más volt a prioritáslistám elején, de sose mondtam le róla igazán.

Egyedül viszont nem tudtam belekezdeni. Jó ideje nézegettem már a mentorprogramot és követtem Péterék munkáját, mire bele mertem vágni. Tele kételyekkel érkeztem meg az első beszélgetésre, igazából nem tudtam, hogy mit akarok, még azt sem, hogy a mentorprogram nekem való lesz-e.

Péter egyből oldotta a hangulatomat, meg a szorongásomat. Már a felvételi beszélgetés alatt olyan dolgokat jelzett vissza, amik megdöbbentőek voltak. Látatlanban is érezte és tudta, hogy hol lesznek az elakadások.

A legelső gyakorlaton több mentorált volt jelen. Szandit nézhettük meg, aki boudoir fotózás gyakorlaton vett részt, Andit fotózta. Már az első pillanattól fogva olyan érzésem volt, mintha rég ismert emberek közé kerültem volna, kicsit haza érkeztem élményt éltem meg.

Andi és Péter személyisége garantálta, hogy jó hangulatú és elfogadó közegbe kerüljön az ember. Andi reakciói pedig a képekre, nos az örök élmény marad.

A saját magáról és a testéről alkotott kép ahogyan megkérdőjeleződött Szandi munkája nyomán, hihetetlen volt, teljesen fellelkesített.

Az, hogy egy olyan mentoráltat nézhettünk és hallgathattunk meg, aki régebb óta a programban volt, erőt és reményt adott, hogy lesz ebből valami.

Hihetetlen volt, hogy milyen hamar egy bizalmi légkör alakult ki, amiben meg lehetett nyílni, fel lehetett vállalni a bizonytalanságokat.

Az online órák nagyon sokat segítettek, egyénre szabva jelzett vissza Péter a munkáról, a gyakorlatokról és a tudást is a saját ütememben adta át.

Hihetetlen volt érzékelni, hogy mennyire figyel, mennyire megjegyez dolgokat, apróságnak tűnő mondatokat/jeleneteket és ahogy folyamatosan türelemre int, bíztat.

A program során szembe kerültem önmagammal, és bár több száz önismereti és terápiás óra van a hátam mögött, olyan vakfoltokra és belső elakadásokra világított rá ez az időszak, amikkel ugyan részben tisztában voltam, de eddig nem igazán kellett velük semmit kezdenem.

A program embertpróbáló volt, Péter nem engedte, hogy kifogásokkal takarjuk el a hibákat, és ez bár sokszor nehéz és fájdalmas volt, valójában nagyon eredményes is, hiszen ezt nagyon óvatosan tette, az egyéni teherbírást szem előtt tartva.

Számomra tökéletes arányban volt az elfogadás és a keménység a részéről. Andi pedig mindig tudott bíztató szavakkal segíteni, a fotózások során látatlanban is kéz alá dolgozni.

Számomra ott jött egy hatalmas váltás, amikor macskákat kezdtem fotózni. Ott éreztem meg igazán, hogy mekkora örömforrás tud ez az egész lenni, nem egy újabb feladat, amit jól kell megoldani.

Péter pedig pont ezt tanította végig. Vezetett, hogy megtaláljam, hogy nekem mi a jó, én mit szeretnék csinálni, mi az, ami feltölt és örömet ad. Ezért nem tudok neki elég hálás lenni.

A program 10 hete nagyon gyorsan lepörgött, de olyan mennyiségű tudást és élményt kaptam, amiből hosszú ideig tudok táplálkozni.
Köszönöm nektek, hogy részt vehettem benne!”

dr. Tóth Anita

Anita jógászként dolgozott, amikor a jelentkezett a programba.

“A mentorprogram előtt bizonytalan voltam: nem tudtam pontosan, hogy mit szeretnék, hogyan tudom megvalósítani és miként lehetek egyedi, önmagam. A program végeztével minden megváltozott, már nem gyötörnek kétségek. Tudom, hogy miben vagyok jó, hogy mi okoz igazán örömet, és hogy hogyan tudok tovább fejlődni önállóan. A képalkotás nagyobb örömforrás mint valaha, szabadabban és magabiztosabban csinálom. Emiatt pedig százszor produktívabb lettem, mint a program előtt voltam. Ha pedig akadályba ütközöm, vagy valamit nem tudok, hát utána nézek és megoldom. Ez ilyen egyszerű, és boldogító. “

Néhány hónapja fogalmazódott meg bennem az igény, hogy komolyabban – akár életvitelszerűen – foglalkozzak a fotózással, így elkezdtem egy OKJ-s képzést. Hamar rájöttem, hogy ott nem kapom meg azt a segítséget, amit reméltem, és hogy egyéni foglalkozásokra lenne szükségem ahhoz, hogy fejlődni tudjak. Ekkor hallottam a mentorprogramról és miután megvolt az első beszélgetés Péterrel, nem gondolkodtam sokat: belevágtam.

Azt hittem, hogy a technikai tudásom fejlesztése lesz a kulcs ahhoz, hogy új távlatok nyíljanak előttem és nem is tévedhettem volna nagyobbat.

Szemléletváltásra és önbizalomra volt szükségem és Péter hamar felismerte ezt. Az online konzultációk és a személyes, gyakorlati alkalmak hétről hétre nyitogatták ki a szememet arra, hogy mi a fontos igazán. Az öröm, a magabiztosság, az egyéni látásmód és hang – emellett nagyon sok szó esett arról is, hogyan lehetek eredményes vállalkozó.

Néha nehéz volt magamba nézni és megküzdeni a rossz beidegződésekkel, a bizonytalansággal, kishitűséggel. De aztán egyszer csak átkattant valami és a házi feladatok készítése közben arra lettem figyelmes, hogy csökken a megfelelési kényszer, nő az alkotókedv, olyan dolgokat látok meg, amelyeket eddig nem.

Örömet okoz a fény, az árnyék, a tartalom, és nem agyalok már kompozíciós elveken, nem aggódok a megfelelő beállításokon. Sőt, korábbi ellenérzéseimmel szemben – éppen az elnyert szabadság miatt – elkezdtek őszintén érdekelni a műszaki, technikai kérdések is, mert most már tudom, hogy mindez csak eszköz, segítség az önkifejezéshez.

A program végére határozottan kikristályosodott, hogy mivel szeretnék foglalkozni és igazi, tiszta örömmel csinálom. Péter az ehhez szükséges technikai háttér megteremtésében is segítséget nyújtott, így most már minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy bármit megalkossak, amit csak szeretnék.

Azoknak ajánlom a mentorprogramot, akik többre vágynak, akik szenvedélyből, hivatástudattal szeretnének fotózni, akik készek arra, hogy mélyebb önismeretre tegyenek szert és megértsék, hogy mi, miért nem működött eddig igazán. Itt segítséget és folyamatos támogatást kapnak a változáshoz. Én sokkal gazdagabb vagyok, mint 10 hete. Köszönöm Nektek, Péter és Andi! <3
– Zita

Anna felsővezető és oktató volt gyógyszergyári cégnél:

“Kedves Andi és Péter! Szeretnék Nektek egy ÓRIÁSI KÖSZÖNETET mondani, hogy részt vehetek a programotokban! Minden egyes alkalommal nagyon sokat tanulok és nagyon élvezem minden percét! Sokszor hallottam, és én tényleg hiszek benne, hogy akkor tud az ember a legtöbbet tanulni, ha kilép abból a bizonyos konfort zónából. Sokszor tapasztalom ezt a konzultációk során, azonban a tegnapi nap tényleg nagyon kívül volt azon a bizonyos kényelmi zónából! KÖSZÖNÖM Nektek! Bevallom, a fotózások végén megfordult a fejemben: Úrítsen, ez nekem soha nem fog menni! Én itt feladom.. nagyon kemény volt a tegnapi nap számomra! Aztán nem engedtétek, hogy ezzel a gondolattal menjek haza, sokat beszélgettünk, ismét nagyon sokat tanultam tőletek! Egész éjszaka, szinte semmit sem aludtam, a fényképezések menete járt a fejemben..mit láttam, Ti hogyan csináltátok, én- mit hogyan csináltam, mi volt ebből a tanulság, mi az amit legközelebb másként csinálnék, hogyan tudok gyakorolni-gyakorolni és gyakorolni! KÖSZÖNÖM, hogy megteremtettétek a lehetőséget, hogy tanulhatok Tőletek! KÖSZÖNÖM, hogy önzetlenül és ilyen részletességgel adjátok át azt a tudást, amit ti megszereztetek! KÖSZÖNÖM, hogy bármit, őszintén kérdezhetek Tőletek és mindig megkapom a választ! KÖSZÖNÖM, hogy ilyen jól felépített, de személyre szabott programban vehetek részt! KÖSZÖNÖM, hogy a felvételek alapján bármikor ” visszatérhetek” azokra a pontokra, ahol elakadtam! A hét minden napján várom, hogy ismét órám legyen veled/veletek!”

“Kedves Andi és Peti,

Fura, hogy lassan a végén tartok a mentorságnak veletek és mégis olyan érzés, mintha csak múlt héten lett volna, hogy irtam egy gyors üzenetet nektek Facebookon, hogy vajon külföldön élőkkel is dolgoznátok-e együtt.

Köszönöm, hogy az összes tudásotokat beleteszitek minden órába és megoldjátok a 8 óra időkülönbséget is köztünk.

Visszanézve őrület, hogy mennyit tanultam ez alatt a néhány hét alatt… nemcsak technikailag, hanem önbizalom szempontjából is.

Köszönöm, hogy személyreszabott a program és arra forditatok időt és energiát, hogy nem sablon szerint épititek fel az órákat, hanem azokat a kérdéseket/szituációkat tárgyaljuk meg, amire nekem van szükségem.”

Mészáros Kati – UTAH, Amerikai Egyesül Államok

Judit nagyon régóta fotóz már:

“Több, mint 15 éve hobbi-fotózom. Ez egy olyan szenvedély, amit az örök kíváncsiság és alkotásvágy mozgat. Kíváncsiság a legújabb technikák megismerésére, új helyszínek, témák felfedezésére, inspiráló fotóstársak követésére. Az ember sosem tud elégedetten hátradőlni azzal a gondolattal, hogy nincs mit tanulnia tovább. Az elvégzett amatőr fotósiskolák, a szakképzés, OKJ, a workshopok, az online platformok mind kiváló lehetőségei a magasszintű önképzésnek. Egy valami hiányzik belőlük: az az egyénre szabottság, ami viszont egy speciális érdeklődési terület, egy egyéni stílus esetében, vagy egy saját üzleti elképzelés megvalósításához elengedhetetlen. Számomra ezt a hiányt pótolja a Vizslafotózás Mentorprogram. Péter meglepő érzékkel, pedagógiai vénával, figyelemmel és türelemmel fordul a tanítványokhoz. Rengeteg elméleti feladat és gyakorlati lehetőség ömlik egyszerre ránk, aminek mindig van látható eredménye és tanulsága is egyben. Ezzel olyan lendületet ad az embernek, amivel kiteljesedhet a fotós pályáján, akár amatőr, akár professzionális szintre készül.”

Csicsi nyuszifotós lett:

“Mindenkinek ajánlom a mentorprogramot, aki egy erős, intenzív gyakorlatot szeretne elsajátítani mind stúdió, mind pedig kültéri fotózás terén.

Kezdő fotós végzettséggel a zsebemben jelentkeztem a programra, de még csak véletlenül sem hittem volna, hogy ilyen hatalmas fejlődésen megyek keresztül a világítások, modell beállítások, valamint az egyéb fotózással kapcsolatos dolgokat illetően.

Ha attól tartanál, hogy miként fogsz kijönni Péterrel és Andival, akkor nagyon gyorsan engedd el minden kételyedet, mert elképesztően családias hangulatban, de mégis a szakmaiságot előtérbe helyezve zajlottak az online és a személyes (gyakorlati) találkozások is.

Egy őrülten jó kis csapatot sikerült alkotnunk a többi mentortársammal együtt, akikkel minden egyes alkalom nagyon szuper élményeket hagyott maga után.

Ha azon gondolkozol, hogy miként és hol tudnál fejlődni a leggyorsabban és legprecízebben, valamint hol találod az erre legalkalmasabb embereket, akkor nem kérdés: Vizslafotózás 😊”Ha Te is szeretnél részese lenni a programnak, jelentkezz:

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Fontosak számunkra a személyes adatok védelme. Telefonon nem hivogatunk.