Mentorprogram – Niki

Niki egy 40+os, vidékre költöző, multit elhagyó marketinges szakember, aki szerette volna, hogy a fotózásban keresztül tudjon önmagára találni.

Ezt írta a Mentorprogram után:

“Friss OKJ-s fotográfus bizonyítvánnyal a kezemben jelentkeztem a mentorprogramba. Vágytam rá, hogy magabiztos fotósnak (sőt, egyáltalán: fotósnak) érezzem magam, de nem bíztam magamban. Hiába használtam rengeteget a kamerát a szabadidőmben és a marketinges munkám során is, képtelen voltam túllépni a “hobbifotós mindset”-en.

A Vizslafotózásról már korábban hallottam. Péter és Andi szakmai profizmusa mellett egy számomra különösen fontos tényező, a kutyás lelkületük erősített meg abban, hogy tőlük akarok tanulni. Csak azt nem tudtam, hogy pontosan mit… Péter pillanatok alatt és kiváló érzékkel mérte fel a helyzetet, hogy nemcsak fotósként, hanem alkalmazottból lett zöldfülű szabadúszóként is segítségre van szükségem. A mentorprogram előtt állandó időzavarban voltam, rendszeresen túlvállaltam magam, miközben folyamatosan azt éreztem, hogy nem tudom az érdekeimet megfelelően képviselni, és nem jutok egyről a kettőre. Egyáltalán nem számítottam rá, de Pétertől nagyon sok segítséget kaptam abban, hogy ne csak fotósként, hanem vállalkozóként is magabiztosabb, céltudatosabb legyek.

Utólag már azt is tökéletesen értem, hogy a mentorprogram elején miért nem kaptam részletes leírást és tematikát, mint egy tanfolyamon. Most már világos, hogy ezt a programot nem lehet sablonosítani! Képtelenség lenne hozzá univerzális bemutató szöveget írni. A program legnagyobb ereje ugyanis számomra éppen abban rejlett, hogy személyre szabottan azt kaptam, amire a legnagyobb szükségem volt: vállalkozói szemléletet és célokat! Az odáig vezető útra pedig sokrétű tapasztalatot, technikai tudást és egyfajta fotós rutint, ami segít sokkal magabiztosabban dolgozni kamerával a kezemben is. Hihetetlen, hogy mennyi minden belefért ebbe a 10 hétbe! Nagyon köszönöm!”