Így változtatja meg egy örökbefogadott kutya az életedet

Van egy érzés, egy gondolat, ami annyira a részeddé vált, hogy nem is tudod milyen létezni nélküle.
Volt egy életed valaha, majd lett egy másik, négylábú társsal kiegészülve. Így váltatok egy családdá.

Mennyi jellemzőt lehetne felsorolni, ami átszövi a hétköznapokat; mennyi apró boldogságforrás. Persze vannak nehezebb időszakok, küzdés, fájdalom, ezek is közös utunk részei, de ezzel a körforgással az élet más területén is találkozhatunk.

Göblyös Péter kutyafotós önálló kiállítása keretében elhozta nekünk azokat a mindennapi pillanatokat, ahogy a kutya a család részévé válik. A tőle megszokott módon, sajátos hangvétellel ábrázolja, ahogy a kutya révén színessé válnak egyszerű, mindennapi élethelyzetek, ahogy egy korábban nem tapasztalt világ nyílik meg előttünk. A képeket látva együtt csodálkozunk rá, mennyi azonosság van a többi gazdi és a mi mindennapjainkban.

És hogy miért fontos ez? Ezernyi apró csodát kapunk négylábú társasunktól napról napra, ami sokszor fel sem tűnik. Ezek a képek emlékeztetnek rá, hogy nem szabad elmenni mellettük, hogy értékeljük minden pillanatát, minden apró szépségét, amit tőlük kapunk.

Az esemény állatvédelmi vonatkozása külön említést érdemel.

A képsorozaton az Eszkuláp Állatvédő Egyesület volt védenceit láthatjuk, immáron saját családjuk körében Aki még csak tervezgeti, hogy elköteleződik egy négylábú társ mellett, annak kiváló betekintés lehet a kiállítás. Hiszen ezek nemcsak képek, hanem mindannyiunk hétköznapi valósága.

Kívánom, hogy mindenki élje át egyszer ezeket a pillanatokat. Mert kutyával lenni áldás.

Várunk szeretettel holnap a Marczibányi Téri Művelődési Központban.