Gondolataink önmagunk felvállalásáról

Mióta a mentorprogramunk megy, nagyon sokféle személyiséggel kerülünk kapcsolatba, sokféle életút tárul elénk. Mentoráltjaink nem csak szakmai, lelki támogatást is kapnak tőlünk, hiszen tudjuk, hogy egy jó fotósnak nemcsak szakmailag, de lelkileg is jóban kell lennie önmagával.

Többen úgy érkeztek ebbe a nagy kalandba, hogy jobb, ha elrejtik önmagukat, mert az lesz a kifizetődő, ha megfelelnek másoknak, ha beolvadnak a többiek közé.

Ne akarjatok beolvadni, tudjuk, hogy nem egyszerű felvállalni magatok – nekünk is hosszú évekbe telt -; hiszen manapság furcsa lehet ha valaki kiáll önmagáért, ha más a véleménye, mint a többségnek. Ez legyen a többségnek furcsa, neked ezzel nem kell törődni.

Mi már tudjuk mennyire jó kiteljesedni, amikor nem kell egy percben sem megjátszani önmagad, mert nem a körülötted levők véleménye határozza meg cselekedeteid.

Elcsépelt üzenetnek hangzik, pedig a világ igazsága, hogy minden ember képes bármire, ha igazán szeretné, ha igazán akarja eléri a célt, de még szebb a cél előtt megtalálni a “hogyan?” módját!

Ez mindenkinek más, ahogy az útja is – van akinek ez egyenes, van akinek tele van kátyúkkal és kacskaringósabb.
Egy ilyen út építi, formálja a személyiséged, miközben önmagadra találsz, kiteljesedsz. Visszatekintve, nem a cél elérése, hanem maga az út a célig adja meg a legnagyobb boldogságot!

A fotózás szintén azért szenvedélyként megélt hivatás lehet, mert ugyanannyira kell saját magunkra figyelni, a saját érzéseinkre, mint a vendégére.
A saját érzéseidre támaszkodva lehetnek egyedi, máshoz nem hasonlítható képeid – és ezáltal leszel igazán magabiztos, sikeres fotós!

Fotó: Kiss Szandi

A képen Andi szerepel, akiről mentoráltunk Kiss Alexandra készített csodálatos fotókat. Mindketten egy kivételes útat jártak be a képek készülésénél.
Hiszen Andi a képek láttán olyan magabiztosságra tett szert, hogy büszkén vállalta magát ezeken a fotókon, ahol olyan helyzetekben és módon lett megörökítve ami ezidáig távol állt tőle – Szandi hozta ezt ki belőle.
Az a Szandi, aki a mentorprogramunkra úgy érkezett, hogy ő majd kutyákat fog fotózni, majd nagyon rövid időn belül rátalállt az ő igazi szenvedélyére az akt és budoir fotózásra!