Emberinek lenni

Az emberi tulajdonságok, mint az empátia, a türelem, a figyelmesség, minden szolgáltatónál és segítő szakmánál alapvető fontosságúak. A fotózás terén ez különösen igaz, hiszen a modellek gyakran védtelenek és kiszolgáltatottnak érzik magukat a kamera előtt.

Nem elég, ha egy fotós technikailag kiváló, szakmailag felkészült. Az igazán jó fotós az, aki megérti és érzi a modelljeit, legyenek azok emberek vagy állatok. Az empátia, az emberi hozzáállás, a kommunikációs képesség – ezek azok a tulajdonságok, amik igazán számítanak.

A fotózás során a fotós nem csak megörökíti az adott pillanatot, hanem egy biztonságos, pozitív légkört is teremt, ahol mindenki nyugodtan megmutathatja önmagát. A cél nem csak a tökéletes kép elkészítése, hanem egy olyan élmény nyújtása, ahol az ügyfél érzései, igényei mindig a középpontban állnak.

Embernek lenni a fotózás során azt jelenti, hogy tiszteletben tartjuk azokat, akikkel dolgozunk, figyelünk az érzéseikre, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a fotózás pozitív és emlékezetes élmény legyen mindenki számára.