Az igazi szépség Te magad vagy, nem a stúdió

A fotózás világában gyakran találkozom azzal a felfogással, hogy a szép környezet, a különleges stúdió teszi tökéletessé a képet. Én azonban más filozófiát képviselek. Nem a stúdióhoz vagy a környezethez szeretnélek alakítani téged, hogy jobb legyen a fotó. Sokkal inkább arra törekszem, hogy titeket, a valódi személyiségeteket lássam és örökítsem meg a képeken, nem pedig a stúdió díszleteit.

Pontosan ezért szeretek homogén háttér előtt fotózni. Ebben a minimalista környezetben nincs más, csak ti és a kamera. Nincsenek elterelő elemek, nincs semmi, ami elvonhatná a figyelmet rólatok, a ti egyéniségetekről, a ti valódi érzéseitekről. Ez a környezet kényszerít arra, hogy a valódi önmagatok, az igazi érzelmek kerüljenek előtérbe.
Nem kell megfelelned egy előre megalkotott képnek, nem kell beilleszkedned egy díszletbe. Itt arról van szó, hogy a valódi érzelmek, a természetes szépség kerül előtérbe.

A célom, hogy olyan fotókat készítsek, ahol az érzelmek, a karakterek, a kapcsolatok tisztán és őszintén jelennek meg. Nem akarok mesterséges pózokat vagy erőltetett mosolyokat.
A fotózás nem arról szól, hogy beleilleszkedj egy előre meghatározott keretbe, hanem arról, hogy lehetőséget adjon a személyiséged és érzelmeid szabad kifejezésére.

A homogén háttér előtt történő fotózás az a módszer, amivel a leginkább autentikus és hatásos képeket tudom elkészíteni, hogy minden figyelem rád irányuljon, hogy te legyél a kép lényege, te és az érzéseid, nem pedig egy mesterséges környezet.
– Péter