A rutin csapdájában: Készen állsz változtatni?

Néha elgondolkodtató látni, ahogy mások élik az életüket. Nemrég egy videót láttam egy férfiról, aki büszkén mesélte, hogy 25 éve viszi a gondolán a turistákat. Ez hozta fel bennem a kérdést: vajon elég-e nekünk az ismétlődő rutin, ugyanaz nap, mint nap, éveken át?

Lehet, hogy számára ez tökéletes élet. Talán szereti a víz csobogását, a turisták mosolyát, és minden nap egy kis darabját adja Velencének. De mit szólnál, ha ez lenne a te életed? Ugyanazt csinálnád éveken át, anélkül, hogy változást hoznál bele, hogy új kihívásokat keresnél, hogy felfedeznél valami újat magadban és a világban?

Ez nem arról szól, hogy ítélkezünk mások életvitele felett. Inkább arról, hogy elgondolkodjunk a saját életünkön. Vajon boldogok vagyunk-e azzal, amit csinálunk? Vagy csak beleszoktunk egy rutinba, ami biztonságot nyújt, de nem tölt el igazi szenvedéllyel vagy örömmel?

Ha úgy érzed, hogy a válaszod nem egyértelmű, vagy hogy valami hiányzik, talán itt az ideje, hogy változtass. Néha egy kis változás, egy új hobbi, egy váratlan utazás vagy akár egy karrierváltás hatalmas különbséget tud tenni. Ne elégedj meg kevesebbel, mint amit igazán szeretnél. Ne hagyd, hogy az évek egymás után elrepüljenek anélkül, hogy igazán élnéd az életed.

Nem kell mindenkit gondolával vinni, de talán érdemes néha kikötni egy új kikötőben.

Készen állsz változtatni? Az alkotást választanád? Ha segítség kell itt vagyok.
– Péter