A fotózásomon nincs helye grimaszolásnak – Túl a jópofáskodáson

A fotózás nem arról szól, hogy grimaszokat vágunk vagy jópofáskodunk a kamera előtt. Különösen zavaró, amikor felnőttek kezdenek el ilyenkor bohóckodni – ez nem egy fotobox vagy selfibox.

Ha csak egyszerű, jellegtelen, idétlenkedős képeket szeretnél, akkor talán valóban egy automa fotófülkébe is elmehetsz. De ha hozzám jössz, akkor valami másra számíts. Valami mélyebbre, valami őszintébbre, valami igazira.

Ha zavarban vagy, segítek. Ha a gyerek unatkozik, lekötöm. Sokezer ember fotózása során rengeteg tapasztalatot szereztem, és számtalan szituációval megbirkóztam már. Van elég ötletem és megoldásom, hogy a fotózás ne egy szelfibox szintjére süllyedjen.

A fotózás során a valódi értéket keresem. Valódi pillanatokat, valódi érzéseket, valódi történeteket. Ez az, ami igazán számít. Ez az, ami miatt a fotózás művészet, nem pedig csak egy egyszerű kattintás.

A fotózás egy lehetőség arra, hogy valami maradandót hozzunk létre, valami olyat, ami tükrözi a lényegünket, a személyiségünket, az érzéseinket. Ha te is ezt keresed, akkor jó helyen jársz.
– Péter