Visszatekintés 2021-re

Az év utolsó napjaiban mindig visszatekintünk Andival közösen, végig gondoljuk mit adott 2021, melyek voltak a nagy kihívásaink, miben fejlődtünk, milyen projektekre vagyunk különösen büszkék.

Ez az év nagy reményekkel indult, hiszen abban bíztunk 2020 után végre újra visszaáll minden a régi kerékvágásba és a világjárványról már csak múlt időben beszélhetünk.
Sajnos ez nem így alakult, ez az év is igen hektikus volt…nagyon nehéz ilyen időkben előre tervezni.

Sok tervünket elvitte a covid, vagy már el sem kezdtük kidolgozni, hiszen megjósolhatatlan volt, hogy mi lesz a tervezett dátumig.

Az egyik ilyen a mi és a Gazdik személyes kedvence, az IKEA fotózás volt, amit több év kihagyás után már izgatottan vártunk.
A novemberi 3 alkalom helyett viszont csak 1, Budaörsön tudott megvalósulni.
A kormány intézkedései miatt az IKEA nem merte bevállalni a soron következő két fotózást.
Az elmaradt alkalmakkal az egyetlen szívet melengető dolog az volt, hogy a már befizetett regisztrációs díjakból 65 000 Ft támogatást tudtunk átutalni az Eszkuláp Állatvédő Egyesületnek.

Az egyetlen megrendezett fotózáson, a 2 nap alatt így is 100 családot fotóztunk – a szervezés gördülékeny volt, és sikerült mindent megvalósítani, így a hozzánk érkezők maximálisan biztonságban érezhették magukat. Ezúton is köszönjük a kitűnő visszajelzéseket, nagy öröm, hogy egytől-egyig mindenki jól érezte magát, a képek is csodásak lettek.

A korlátozások ellenére, idén is olyan cégekkel dolgoztunk együtt a már említett IKEA-n kívül, mint az ALLEE, vagy olyan eseményeket fotózhattunk, mint a HDR – azaz a Hard Dog Race futóverseny.

Ahogy a mi szakmai életünket is érintették a nehézségek, sajnos az alapítványoknak és állatvédő szervezeteknek sem volt egyszerű ez az év.
Minden eddiginél fontosabbnak éreztük, hogy rendelkezésükre álljunk, hogy ott legyünk, érezzék nincsenek egyedül – segítettünk ahogy tudtunk, volt, hogy fotóztuk a gazdikeresőket, volt, hogy pénzbeli adományt gyűjtöttünk számukra.

Az olyan egyesületek mellé, mint az Eszkuláp, vagy a Vigyél Haza Alapítvány bármikor szívesen beállunk.
Az Illatos úti menhelynek 2021-ben 3 nagyszabású fotózást szerveztünk, amelynek köszönhetően idén Karácsonykor már jóval több kutya töltötte szerető otthonban az ünnepeket.

A mentorprogramunkról biztosan fogunk hosszabban is írni, hiszen szenzációs átalakulások, fejlődések voltak ebben az évben is. A közös munka a mentoráltakkal feltölt, új energiákat mozgósít, és csodálatos képek születnek.
Idén egyre több olyan fotós választott minket, akik egyáltalán nem állatfotózással szerettek volna foglalkozni – ez ahogy eddig, ezután sem lesz akadály.
Így szerveztünk ebben az évben étel – balett – tánc – vagy éppen budoir fotózást számukra.

Bár nem fog örülni, hogy a végére hagytuk, de reméljük tudja, hogy „A jót a végére kell”… ahogy eddig is, most is mi fotóztuk Demény, a kötsög legújabb könyvéhez, a Demény, Nektek ugatok-hoz a Vezért. Nagy öröm viszont látni a címlapon a fotónk a könyvesboltokban.

Megtanultuk, hogy az akadályokhoz pozitívan kell állni, annál nagyobb visszaigazolás így az év végére nem kell nekünk, mint, hogy azt érezzük idén is kevesebbet dolgoztunk, sokkal inkább megéltük a szenvedélyünk.

Nekünk a fotózás szenvedély, az álmunk valóra váltása. Nem munka.
Maradjatok velünk 2022-ben is! ❤

Fotót mentoruáltun, Kiss Szandi készítette.