Tökéletes fotózás, nem csak tökéletes fotók

Sokan gondolják úgy, hogy a fotózás csupán a tökéletes képek elkészítéséről szól. Azonban nagy különbség van aközött, amikor valaki jó fotózást ígér, és amikor csak jó fotókat. A jó fotózás magában foglalja a jó képek elkészítését is, de ez csak egy része a teljes élménynek.

Egy igazán jó fotózás során nem csupán arra törekszünk, hogy technikailag tökéletes képek szülessenek. Sokkal fontosabb, hogy a fotózás folyamata minden résztvevő számára kellemes és emlékezetes legyen. Ez azt jelenti, hogy a résztvevők személyiségét tiszteletben tartjuk, nem kényszerítjük őket semmire, és mindenki jól érzi magát a kamera előtt.

A jó fotózás egy komplex esemény, ahol a résztvevők biztonságban érzik magukat, ahol meg mernek nyílni és önmaguk lehetnek. Ennek eléréséhez odafigyelünk arra, hogy a környezet és a körülmények is támogassák a nyitottságot és a bizalmat. Nem túlzott bájolgással vagy felületes bánásmóddal, hanem őszinte emberi figyelemmel és tisztelettel közelítünk mindenkihez.

Egy jó fotózás nem csupán arról szól, hogy technikailag tökéletes képek szülessenek, hanem hogy valódi értéket és pozitív élményeket nyújtson minden résztvevő számára. Ezért van az, hogy bár egyesek csupán a jó fotók ígéretével állnak elő, én különös hangsúlyt fektetek arra, hogy a fotózás élménye is maradandó legyen. Tökéletes fotózás tehát nemcsak tökéletes fotókat jelent, hanem egy olyan élményt, ahol mindenki értékesnek és megbecsülve érzi magát.
– Péter