Többet érdemelsz – A saját út keresése

Valóban arra teremtettél, hogy excel táblázatokat töltögess és véget nem érő meetingeken ülj? Nem érzed úgy, hogy képes lennél többre, hogy van benned egy szenvedély, egy vágy, amit még nem fedeztél fel vagy nem mertél követni?

Sokan beleesünk abba a csapdába, hogy az életünket mások által meghatározott keretek között éljük. Nap mint nap ugyanazokat a feladatokat végezzük, anélkül, hogy valóban értelmet vagy örömöt találnánk bennük. De itt az idő, hogy feltegyük magunknak a kérdést: nem szeretnénk fontosabb dolgokat csinálni az életünkkel?

A saját boldogságunkért dolgozni, olyan tevékenységeket végezni, amelyeknek látjuk és érezzük az értelmét, nem csak egy álom. Lehetőség van rá, és te is megérdemled, hogy megtaláld a saját utadat, hogy kibontakoztasd a benned rejlő potenciált.

Az alkotás – legyen szó írásról, festészetről, zenei vagy bármilyen más kreatív tevékenységről – nem csak egy módja annak, hogy kifejezzük magunkat; egyben terápia is. Az alkotói folyamat segíthet felfedezni önmagunkat, megérteni érzéseinket, és átformálhatja a mindennapjainkat.

Ne hagyd, hogy a félelem vagy a kényelem visszatartsa az álmaid elérésétől. Ha érzed, hogy többre vagy képes, ha szeretnél valami értelmes és fontos dolgot csinálni az életeddel, akkor itt az ideje, hogy lépéseket tegyél ebbe az irányba. Kezdd el magadért dolgozni, a saját boldogságodért, és találd meg azt a tevékenységet, ami igazán értelmet ad az életednek.

Ne feledd, mindenki képes változtatni az életén, és sosem késő elindulni egy új úton. Az alkotás és a saját utad keresése nem csak személyes fejlődést jelenthet, hanem egy teljesebb, boldogabb élethez is elvezethet.
– Péter

📸 A fotót Juhai Szabina készített az Alkotói Fotográfia Műhely képzésemen.