Tanulás Youtube videókból

Milyen szintig tudsz eljutni a Youtube videókkal? Akár profi fotós is lehetsz?
Számtalan videós tartalom van a fotósoknak is Youtube-on, hiszen nagyon sokakat érdekel a fotózás, sokan vásárolnak fényképezőgépet és kezdenek bele a tanulásba.
Kezdőknek szóló tartalmakra nagy az igény és a kínálat is a különböző csatornákon. A belépő szinten könnyű tartalmakat gyártani, ezért a minőségi szórás is nagy, érdemes sokak által nézett és kedvelt videókat kezdeni.
Angolul szinte minden megvan, ami egy kezdő fotósnak kellhet, de egyre több magyar csatorna is tanítja és szórakoztatja az embereket.
Specifikuabb témákban sajnos már a legtöbb videóban csak a felszínt érintik, túl ideális körülmények között készülnek, csak egy-egy trükköt mutatnak be, vagy csak technikai dolgokról szól. Kevés szó esik a fotózás körülményeiről, az előkészületekről, a fotósról, mint emberről.
Egy bizonyos szint felett már csak egy újabb trükköt mutatnak be, vagy valami technikai elemről beszélnek, ami már nem segíti elő a fejlődésedet, nem szükséges ahhoz, hogy szintet tudj lépni.
Sokkal mélyebb, specifikusabb tartalomra lenne szükséged, ami viszont már nem érhető el a Youtube-on. De ha elérhető is lenne valahol, akkor se tudnád igazán, hogy mire keress már rá pontosan, mi az, ami hiányzik.
Egyszerűen azt érzed, hogy még nem kerek valami, a képeid még mindig középszerűek, nem is tudsz minden körülmény között magabiztos lenni, régóta megragadtál egy szinten.
Már céltalanul bolyongsz a videók között, órákat töltesz el a kereséssel és a nézésükkel, nem találod a megoldást a problémádra, lényegtelen, huszadrangú dologgal foglalkozol, ami nem visz előrébb semennyire. Ha őszinte vagy magadhoz Te is érzed, hogy értelmetlen.
Ilyenkor vagy segítséget kérsz hiteles szakértőktől a hatékony haladás érdekében, hogy
célzott és őszinte visszajelzésével, tapasztalatával húzzon magával és inspiráljon, vagy évekig próbálkozol és próbálsz kitörni egymagad.
Elég neked a középszerűség, vagy kiemelkedő szeretnél lenni?