Találd meg, mire születtél

Mindenki másképp talál rá arra a munkára, amely igazán boldoggá teszi. Van, aki szeret hajnalban kelni és állatokkal lenni, míg másokat a kreatív ipar vagy a tudományos kutatások vonzanak. A lényeg, hogy soha nem késő felismerni és követni azt az utat, ami valóban hozzánk illik.

Az én személyes történetem is arról szól, hogy bár eredetileg IT-s programozóként kezdtem, ahol sikereket értem el és értékes tapasztalatokat szereztem, idővel rájöttem, hogy a fotózás és az alkotás az, ami igazán kitölti a lelkemet. Az elmúlt években pedig egyre inkább a tudásom és tapasztalataim megosztása, a tanítás vált a szenvedélyemmé, amelyet tanári diplomámmal még hatékonyabban tudok gyakorolni.

Ne hagyd, hogy azok az elképzelések korlátozzanak, amelyeket fiatalon, kevesebb élettapasztalattal kitaláltál magadnak, vagy amelyeket mások szántak neked. Az élet változások sorozata, és ahogy idősödsz, úgy ismerheted meg jobban önmagad, így találhatod meg azt a tevékenységet, amely valóban boldoggá tesz.

Ne csak a pénzügyi szempontokat vedd figyelembe, amikor karrierutat választasz. Fontos, hogy anyagilag is megállj a saját lábadon, de a legfőbb motivációnak mindig az kellene legyen, hogy mennyire érzed jónak, kielégítőnek azt, amit csinálsz. A munka, amit szeretsz, energiával tölt fel, és hosszú távon sokkal több elégedettséget nyújt, mint bármilyen anyagi juttatás.

Engedd, hogy a szenvedélyeid és az érdeklődésed vezessenek. Fedezd fel a különböző lehetőségeket, próbálj ki új dolgokat, és találd meg azt a tevékenységet, amelyben valóban otthon érzed magad. Ez az út nem mindig könnyű, de minden lépés, amit a saját utadon teszel, közelebb visz a valódi önmagadhoz és a boldogság érzéséhez.
– Péter

📸 A fotót Juhai Szabina készített az Alkotói Fotográfia Műhely képzésemen.