Szakmai nyílt nap – Stúdióbejárás

11 éve fotózok kutyákat és gazdikat, valamint 4 éve mentorálok is más fotósokat.

Az esemény célja, hogy a résztvevő érdeklődők személyesen is megismerhessenek, betekintést nyerjenek a műtermi környezetbe, és első kézből hallhassanak a kutyafotózással kapcsolatos tapasztalataimról és technikáimról.

Megismerheted a munkánk kulisszatitkait, és személyesen is találkozhatsz velünk és kérdethetsz tőlünk.

  • Személyes bejárás: Lépj be velünk a kreativitás világába! Szervezett keretek között mutatjuk be a stúdiót, ahol megosztjuk veled, milyen eszközöket használunk és mire. Megmutatjuk a fények, a kamerák és a különböző kiegészítők titkait.
  • Kérdezz bátran: Készen állunk válaszolni a fotózással, a technikával vagy akár a kreatív folyamatokkal kapcsolatos kérdésekre.
  • Közvetlen hangulat: Nem csak a helyszínt, hanem minket is jobban megismerhetsz. Megtudhatod, hogyan dolgozunk, mi inspirál minket, és hogyan hozzuk létre azokat a lenyűgöző képeket, amelyekkel büszkélkedhetünk.

Ez egy egyedülálló alkalom arra, hogy szétnézz egy valódi fotóstúdióban, megértsd a fotósok munkáját, és inspirációt meríts saját kreatív utadhoz.

Gyere el, és less be velünk a stúdióba, hogy személyesen is megismerd a művészetünk világát!

Várunk szeretettel a műteremben, és örömmel osztjuk meg veletek a tapasztalatainkat és a szenvedélyünket a fotózáshoz.

Gyere el, és less be velünk a stúdióba, hogy személyesen is megismerd a művészetünk világát!

Regisztrálj most, és találkozzunk a nyílt napon!

Időpont: 2024. május . szombat 17:00-18:00

Helyszín: Vizslafotózás műterme – 1135 Budapest, Reitter Ferenc u. 39-49.
Parkolás az Országbíró utcában.

Az esemény ingyenes, de regisztráció szükséges, hogy biztosíthassuk a megfelelő számú helyet minden érdeklődő számára. Kérjük, töltsd ki a regisztrációs űrlapot, hogy garantáljuk helyedet.
Az esemény regisztrációval ingyenes, maximum 12 fő részvétele lehetséges.


Itt tudsz regisztrálni:

Loading...

A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat nem adjuk ki harmadik félnek, kizárólag a fotós képzésekről értesítünk. Telefonon se fogunk zaklatni.
Korlátozott férőhelyek, foglalj minél hamarabb.


Érdekelnek a fotósoknak szánt tartalmaink?
Iratkozz fel a szakmai hírlevelünkre!

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Ha kérdésed lenne, keress minket bizalommal.

Andi és Péter – Vizslafotózás

+36304361420
info@ajandekutalvany

Közel 10 éve, hogy az álomból valóság lett, és megszületett a Vizslafotózás. A névválasztás két vizslánknak, Fügének és Oszkárnak köszönhető, mi velük együtt vagyunk teljes család.

A fotózásra nem munkaként tekintünk , nekünk valóban ez az életünk, a szenvedélyünk.
Ahogy az állatok szeretete, és az állatvédelem is természetes része hétköznapjainknak.

Annak idején mertünk nagyot álmodni, és félelmeinket félretéve haladni a kijelölt úton, otthagytuk a biztos állásunkat. Tettük azért, hogy a valóság pontosan olyan szép legyen, ahogy az bennünk élt éveken át.

Voltak nehézségek, de a küzdelem csak megerősített minket, és mára egyedülálló módon a legnagyobb kutyás közösségé alakulva adhatunk maradandót az emberek számára.

Szerethető családi vállalkozásunk, a Vizslafotózás, ez a főállásunk, ez az életünk.

A küldetésünk, hogy a fotózást emberivé tegyük, közelebb hozhassuk mindenki számára, hogy olyanok is átélhessék az élményt, akik nem modellek, vagy nem fotógének.


Péter, képzett fotográfus, adatelemző, adattárház fejlesztő, programozó, BI specialist, mérnök tanár, kutyasuttogó, mentor.

Gyerekkora óta szenvedélye a fotózás, filmes SLR fényépezőgéppel fotózott.
Mindent fotózott már, sok-sok esküvőt, családot, portét, számtalan hírességet, de 10 éve a kutya- és gazdifotózásban találta meg igazán önmagát.

Közel tízezer kutya állt már modellt neki, hihetetlen rutinnal rendelkezik.

7 önálló kiállítása volt (MÜPA, Arany10, Marczibányi, Király utca, Érd). Sok magazinban, hírportálon jelentek meg képei, készült vele interjú (WMN, index.hu, RTL Klub, SzeretlekMagyarország, Blikk, ATV).

A szakma iránti szenvedélyét sokaknak adta már át, tanít, mentorál. Magyarországon elsőként tartott kutyafotózás workshopot.

 A fotózást az emberi oldalról közelíti meg, az emberi hozzáállásban hisz, számára a fotónak igaznak és őszintének kell lennie.
Letisztult stílust képviseli, nem szereti a manírt. 

Fontos számára a gazdikeresők fotózása. Sok száz kutyának segített képeivel családot találni.

A Vizslafotózás fotósa.


“Soha nem a szakma elismerésére vágytam!

Ha őszinte akarok lenni, akkor kell mondjam, hogy engem nem igazán fogad be a fotós szakma.

Ha elmondom milyen fotós vagyok, hogy titeket gazdikat, és a négylábúakat, a kutyákat fotózom, csak legyintenek. Vagy egyértelműen érzem rajtuk a lenézést.

Engem nem dob fel az, ha tökéletesre maszkírozott lányokat fotózhatok, akik üres tekintettel pózolnak.

Nekem ez mű élet.

Én mindig is igaz és igazi embereket szerettem volna fotózni, nem a legjobb oldalukat kihozni belőlük ilyen olyan retusálással, hanem az érzelmeiket előcsalogatni.

Én nem a többi fotós elismeréséért csinálom, én a Gazdik elismerésére vágyom.

Engem a változatosság hoz lázba, a valódi emberek valódi mosolyai, és könnyei.

Őszinte leszek.

Nem számít, hogy mit gondolnak rólam más fotósok.

Főleg nem olyan szakmabeliek, akik csak egy típusú embert tudnak tökéletesen megfotózni, a hibátlan megjelenésűeket.

Sosem akartam beilleszkedni, a saját utunkra koncentrálunk, ami igen, nehezebb, mint az előre kitaposott, de számunkra nagyobb boldogságot tartogat.

Együtt veletek, ezen megyünk tovább!”

Andi, a Vizslafotózás lelke.

Különös érzéke van a kapcsolatteremtéshez, pillanatok alatt megtalálja a hangot bárkivel, legyen az négy vagy kétlábú.

Türelmes és elfogadó személyiségével olyan hangulatot teremt, hogy az első találkozás után már úgy érezzük ezer éve ismernénl egymást.


Vizslafotózás Mentorprogram

Spórolj éveket a fotózásban. Tanuld meg hónapok alatt, ami nekünk élet munkája volt

Tudod, hogy két dolgot imádunk legjobban a Földön: a kutyákat és a fotózást. Az elmúlt 10 év alatt összesen 5000 (!) boldog kutyust és gazdit fotóztunk le, és összesen 12 workshopot tartottunk meg, számtalan celeb fordult meg nálunk, rengeteg esküvőn vettünk részt és még az IKEA-val is együtt dolgoztunk.

Röviden összefoglalva: olyan hatalmas mennyiségű fotós tudásra és tapasztalatra tettünk szert, amit egyszerűen őrültség lenne megtartani saját magunknak. És a jó hír az, hogy ezt nem csak mi gondoltuk így, hanem sokan mások is.

Fotós rutint szerezni ma tényleg nehéz, ezt mi is jól látjuk. Az tanfolyamok, állami képzések nem adnak igazi gyakorlati piaci tudást, ha magad akarsz minden kitapasztalni, éveid mennek rá, mire tényleg olyan minőségben és hatékonysággal tudsz fotózni, hogy azért valaki akár pénzt is adna neked.

Gyakorlatilag az összes tudásunkat beletöltöttük egy exkluzív, magasszintű programba. Egy évek óta sikeres fotós pár titkaihoz férsz hozzá, ráadásul struktúráltan, rád szabva, a saját céljaidat támogatva.

Csak olyanokkal szeretnénk együtt dolgozni, akik számára egyértelműen ideális ez a lehetőség, ezért szűrjük meg a jelentkezőket, és ezért működik jelentkezés alapján a bejutás.

Ha nemcsak jó képeket szeretnél készíteni, hanem megtalálni a szendvedélyedet.

Keltsük életre a fotóidat!

Kinek ajánljuk a mentorprogramunkat?

  • aki tudja, hogy a csoportos oktatás nem hatékony módja, hogy elérje a célját
  • aki nem csak elméletben szeretne tudni fotózni, valódi gyakorlati tudásra vágyik.
  • aki szeretne a fotózáson keresztül élni és megtapasztalni az életet.

Ha Te is szeretnél részese lenni a programnak, jelentkezz:

A * jelölt mezők kitöltése kötelező

Fontosak számunkra a személyes adatok védelme. Telefonon nem hivogatunk.


Nekik már segítettünk, hogy jobb fotóssá váljanak

Szandi az gondolta, hogy kutyákat szeretne fotózni, de az együtt töltött idő során kiderült, hogy neki különlegesebb az útja.
Szandinak saját közértjük volt, ahol minden nap dolgozott, de mára elérte, hogy ki tudjon lépni és csak a fotózással foglalkozhasson.

Kiss Szandi, aktfotós

Teljesen kezdőként jelentkeztem a programra, gyakorlat nélkül (annak ellenére, hogy OKJ tanfolyamra jártam) , egy kompakt fényképezőgéppel, amit még nem sokat használtam. Semmi magabiztosságom nem volt ezen a területen, és igazán nem is tudtam elképzelni, hogy meg tudnám állni a helyem fotósként. 

Azért jelentkeztem, mert szerettem volna megtanulni fotózni. Illetve a fotózás által szerettem volna egy sokkal szabadabb, kreatívabb életet kialakítani. Amit persze nem tudtam elképzelni, hogy hogyan tudnám elérni.

A közös munka minden percét élveztem, fantasztikus embereket ismertem meg Andi és Peti személyében. Nagyon közvetlenek, olyan értékrenddel, amivel nagyon könnyű azonosulni. 

Péter segítségével megtaláltam azt a vonalat a fotózásban (női akt és boudoir), amivel annyira lelkesen foglalkozok, hogy az egész környezetem is érzékeli ezt. Ennek hatására nagyon sok támogatást kaptam a családomtól és a barátaimtól is.

Már nem kérdőjelezi meg senki, hogy én fotózással fogok foglalkozni. 

Magabiztos lettem, érzem magamon az erőt, hogy képes vagyok elérni amit szeretnék. Van még mit tanulnom, van még hova fejlődnöm, de már nem félek a kisebb akadályoktól, mert tudom, hogy képes vagyok arra, hogy megoldjam. 

Hajlamos voltam tologatni a feladataimat, hogyha komfortzónán kívül esik, vagy ha éppen elvitt a bizonytalanságom. Legnagyobb erőt az adta, hogy Péterék mellettem voltak, támogatottak, ha kellett tükröt állítottak elém, hogy észre vegyem ha éppen hárítok vagy feladnám félelemből.

Fantasztikus gyakorlatok, teljesen személyre szabva, azt nézték, hogy engem mi érdekel, nekem mire van szükségem, én hogy tudnék jobban fejlődni. 

Nem csak a “fotós pályámra” volt hatással a mentorprogram, hanem az egész életemre (még ha túlzásnak is tűnik), 3 hónap alatt olyan személyiségfejlődésen mentem keresztül, amire nem is számítottam. 

Amikor jelentkeztem a programra, tartottam tőle, hogy hogy fog beleférni az életembe vizsgára való felkészülés, saját vállalkozás vezetése, 1 hónapja befogadott kutya mellett, majdnem elhalasztottam a kezdést. Miután elkezdtük sokat segítettek abban is, hogy szem előtt tartsam a prioritást, hogy összpontosítsak, és hogy tudjam mindent a helyén kezelni.

Pozitív hatással lett a folyamat a jelenlegi vállakozásomra is, hogy lehetne átalakítani úgy, hogy élvezetesebb legyen. Sőt még a vizsgára való felkészülésemben, és a hozzáállásomon is segített.

Ezért is ajánlanám mentorprogramot mind kezdő fotós és már rutinos fotósoknak is, hogy megtalálhassák az életben saját útjukat.Kiss Anna, klinikai szakpszichológus

Anna pszichológus, saját rendelővel rendelkezik. Írt könyvet pszichológus kollégákkal közösen. Cicák fotózásában találta meg az igazi szenvedélyét

“A fotózás gyerekkorom óta nagyon érdekelt, de mindig elsodródtam tőle, más volt a prioritáslistám elején, de sose mondtam le róla igazán.

Egyedül viszont nem tudtam belekezdeni. Jó ideje nézegettem már a mentorprogramot és követtem Péterék munkáját, mire bele mertem vágni. Tele kételyekkel érkeztem meg az első beszélgetésre, igazából nem tudtam, hogy mit akarok, még azt sem, hogy a mentorprogram nekem való lesz-e.

Péter egyből oldotta a hangulatomat, meg a szorongásomat. Már a felvételi beszélgetés alatt olyan dolgokat jelzett vissza, amik megdöbbentőek voltak. Látatlanban is érezte és tudta, hogy hol lesznek az elakadások.

A legelső gyakorlaton több mentorált volt jelen. Szandit nézhettük meg, aki boudoir fotózás gyakorlaton vett részt, Andit fotózta. Már az első pillanattól fogva olyan érzésem volt, mintha rég ismert emberek közé kerültem volna, kicsit haza érkeztem élményt éltem meg.

Andi és Péter személyisége garantálta, hogy jó hangulatú és elfogadó közegbe kerüljön az ember. Andi reakciói pedig a képekre, nos az örök élmény marad.

A saját magáról és a testéről alkotott kép ahogyan megkérdőjeleződött Szandi munkája nyomán, hihetetlen volt, teljesen fellelkesített.

Az, hogy egy olyan mentoráltat nézhettünk és hallgathattunk meg, aki régebb óta a programban volt, erőt és reményt adott, hogy lesz ebből valami.

Hihetetlen volt, hogy milyen hamar egy bizalmi légkör alakult ki, amiben meg lehetett nyílni, fel lehetett vállalni a bizonytalanságokat.

Az online órák nagyon sokat segítettek, egyénre szabva jelzett vissza Péter a munkáról, a gyakorlatokról és a tudást is a saját ütememben adta át.

Hihetetlen volt érzékelni, hogy mennyire figyel, mennyire megjegyez dolgokat, apróságnak tűnő mondatokat/jeleneteket és ahogy folyamatosan türelemre int, bíztat.

A program során szembe kerültem önmagammal, és bár több száz önismereti és terápiás óra van a hátam mögött, olyan vakfoltokra és belső elakadásokra világított rá ez az időszak, amikkel ugyan részben tisztában voltam, de eddig nem igazán kellett velük semmit kezdenem.

A program embertpróbáló volt, Péter nem engedte, hogy kifogásokkal takarjuk el a hibákat, és ez bár sokszor nehéz és fájdalmas volt, valójában nagyon eredményes is, hiszen ezt nagyon óvatosan tette, az egyéni teherbírást szem előtt tartva.

Számomra tökéletes arányban volt az elfogadás és a keménység a részéről. Andi pedig mindig tudott bíztató szavakkal segíteni, a fotózások során látatlanban is kéz alá dolgozni.

Számomra ott jött egy hatalmas váltás, amikor macskákat kezdtem fotózni. Ott éreztem meg igazán, hogy mekkora örömforrás tud ez az egész lenni, nem egy újabb feladat, amit jól kell megoldani.

Péter pedig pont ezt tanította végig. Vezetett, hogy megtaláljam, hogy nekem mi a jó, én mit szeretnék csinálni, mi az, ami feltölt és örömet ad. Ezért nem tudok neki elég hálás lenni.

A program 10 hete nagyon gyorsan lepörgött, de olyan mennyiségű tudást és élményt kaptam, amiből hosszú ideig tudok táplálkozni.
Köszönöm nektek, hogy részt vehettem benne!”

dr. Tóth Zita

Anita jógászként dolgozott, amikor a jelentkezett a programba.

“A mentorprogram előtt bizonytalan voltam: nem tudtam pontosan, hogy mit szeretnék, hogyan tudom megvalósítani és miként lehetek egyedi, önmagam. A program végeztével minden megváltozott, már nem gyötörnek kétségek. Tudom, hogy miben vagyok jó, hogy mi okoz igazán örömet, és hogy hogyan tudok tovább fejlődni önállóan. A képalkotás nagyobb örömforrás mint valaha, szabadabban és magabiztosabban csinálom. Emiatt pedig százszor produktívabb lettem, mint a program előtt voltam. Ha pedig akadályba ütközöm, vagy valamit nem tudok, hát utána nézek és megoldom. Ez ilyen egyszerű, és boldogító. “

Néhány hónapja fogalmazódott meg bennem az igény, hogy komolyabban – akár életvitelszerűen – foglalkozzak a fotózással, így elkezdtem egy OKJ-s képzést. Hamar rájöttem, hogy ott nem kapom meg azt a segítséget, amit reméltem, és hogy egyéni foglalkozásokra lenne szükségem ahhoz, hogy fejlődni tudjak. Ekkor hallottam a mentorprogramról és miután megvolt az első beszélgetés Péterrel, nem gondolkodtam sokat: belevágtam.

Azt hittem, hogy a technikai tudásom fejlesztése lesz a kulcs ahhoz, hogy új távlatok nyíljanak előttem és nem is tévedhettem volna nagyobbat.

Szemléletváltásra és önbizalomra volt szükségem és Péter hamar felismerte ezt. Az online konzultációk és a személyes, gyakorlati alkalmak hétről hétre nyitogatták ki a szememet arra, hogy mi a fontos igazán. Az öröm, a magabiztosság, az egyéni látásmód és hang – emellett nagyon sok szó esett arról is, hogyan lehetek eredményes vállalkozó.

Néha nehéz volt magamba nézni és megküzdeni a rossz beidegződésekkel, a bizonytalansággal, kishitűséggel. De aztán egyszer csak átkattant valami és a házi feladatok készítése közben arra lettem figyelmes, hogy csökken a megfelelési kényszer, nő az alkotókedv, olyan dolgokat látok meg, amelyeket eddig nem.

Örömet okoz a fény, az árnyék, a tartalom, és nem agyalok már kompozíciós elveken, nem aggódok a megfelelő beállításokon. Sőt, korábbi ellenérzéseimmel szemben – éppen az elnyert szabadság miatt – elkezdtek őszintén érdekelni a műszaki, technikai kérdések is, mert most már tudom, hogy mindez csak eszköz, segítség az önkifejezéshez.

A program végére határozottan kikristályosodott, hogy mivel szeretnék foglalkozni és igazi, tiszta örömmel csinálom. Péter az ehhez szükséges technikai háttér megteremtésében is segítséget nyújtott, így most már minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy bármit megalkossak, amit csak szeretnék.

Azoknak ajánlom a mentorprogramot, akik többre vágynak, akik szenvedélyből, hivatástudattal szeretnének fotózni, akik készek arra, hogy mélyebb önismeretre tegyenek szert és megértsék, hogy mi, miért nem működött eddig igazán. Itt segítséget és folyamatos támogatást kapnak a változáshoz. Én sokkal gazdagabb vagyok, mint 10 hete. Köszönöm Nektek, Péter és Andi! <3
– Zita