Sokan úgy gondolják, hogy az élet egy verseny

Sokan úgy gondolják, hogy az élet egy verseny, ahol mások legyőzése a fő cél. Azonban én más megközelítést választottam: nem másokat szeretnék megelőzni vagy legyőzni, hanem magamért csinálom – hogy teljesebb legyen az életem.

Ebben a szellemben gondolkozok.
Csináld magadért! Figyelj magadra, ne mások legyőzésére törekedj, ne másokhoz akarj hasonlítani vagy másokat követni vakon. Az élet sokkal inkább arról szól, hogy megtaláld önmagad, hogy kiteljesedj és megvalósítsd a saját céljaidat, álmaidat.

A valódi siker nem abban rejlik, hogy jobbak vagyunk másoknál, hanem abban, hogy a legjobbak leszünk önmagunk számára. Hogy minden nap egy kicsit jobban teljesítünk, mint előző nap, hogy folyamatosan fejlődünk és tanulunk – nem azért, hogy mások előtt dicsekedhessünk, hanem mert ez teszi teljesebbé az életünket.

Az élet sokkal teljesebb és gazdagabb lehet, amikor megtanuljuk értékelni önmagunkat, amikor saját utunkat járjuk. Egyedülállóak vagyunk, és minden egyes embernek megvan a saját, egyedi útja, amelyen járnia kell.

A legfontosabb “ellenfél” saját magad vagy. A fejlődésed, a boldogságod, a szenvedélyed követése – ezek azok a célok, amik igazán számítanak. Légy hű önmagadhoz, és tedd azt, ami téged boldoggá tesz, nem azt, amit mások elvárnak tőled. Az élet túl rövid ahhoz, hogy mások árnyékában éljünk.
– Péter