Néha többet ártanak a szabályok, mint használnak

Gyakran hajlamosak vagyunk túlságosan is ragaszkodni azokhoz az elméletekhez és szabályokhoz, amelyeket a művészeti képzésekben vagy kézikönyvekben megtanulunk. Ezek az irányelvek jó alapokat adhatnak, de veszélyesek is lehetnek, ha túlzottan korlátok közé szorítják a kreativitást – különösen a fotózás területén.

Ezek a szabályok sokszor úgy lettek kialakítva, hogy azok is képesek legyenek elfogadható képeket készíteni, akiknek talán nincs kifejezett érzékük a vizuális alkotáshoz. Az ilyen típusú szabályokkal könnyebbé válik a fotózás technikai oldala, de egyben veszélyt is rejt, mivel könnyen megölik az alkotói szabadságot és az egyéni kifejezés lehetőségét.

Sokan azt hiszik, hogy csak az ilyen előírások betartásával lehet jó képet készíteni. Azt gondolják, ha nem követik ezeket a normákat, akkor hibáznak, és a munkájuk kevesebb lesz. Ez a hozzáállás teljesen elbizonytalaníthat, és eltéríthet az alkotás igazi ösvényéről.

Azonban én itt vagyok, hogy segítsek neked visszatalálni az alkotás, az egyedi stílusod útjára. Megmutatom, hogy melyik szabályt hogyan lehet áthágni, hogyan lehet azokat az alkotás szolgálatába állítani, nem pedig azt, hogy korlátokat szabjanak. Megtanítalak arra, hogyan nyerheted vissza az önbizalmadat és hogyan találhatod meg a saját hangodat, amely valóban kifejezi a látásmódodat.

Nem az a fontos, hogy tökéletesen ismerd az összes elméleti szabályt, mert az önmagában még nem garantálja a jó képek készítését. Sőt, ezek az elméletek akadályozhatnak abban, hogy valódi, érzelmekkel teli műveket hozz létre.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hogy megtaláld a saját utadat a fotózásban, és szeretnél szabadulni az elméleti kötöttségektől, keress meg. Segítek felfedezni, hogyan lehet valódi alkotóvá válni, túl a szabályokon és elméleteken.
– Péter