Mi a legnagyobb baromság, amit egy kutyafotós mondhat?

Hogy jól fáraszd le a kutyádat fotózás előtt.

Miért mondhatja mégis ezt egy fotós?

Mert nem értenek a kutyákhoz és nem tudják elfogadni, hogy ők nem tárgyak. Azt szeretnék, ha a kutyád egyben ülne, feküdne percekig, hogy ő el tudjon bíbelődni a fényképezőgépével, a beállításokkal. Számára elfogadhatatlan, ha egy izgága kutyával érkezel, megvetően fog nézni rád, hogy mégis mit képzelsz, hogy nem lefárasztottad le.

Ha azt szeretnéd, kifejezés nélküli képeid legyenek, akkor fáradt kutya is jó.
De ha valóban a kutyád személyiségét szeretnéd megörökíttetni, akkor jó, ha egy olyanhoz mész, aki tényleg ért a kutyák fotózásához.
Könnyen megérthető, ha magadra vetítve vizsgálod a helyzetet, nyilván neked is más a kedved és az arcvonásaid, ha holtfáradt vagy, ilyenkor maximum mű mosoly jut.

Mi azt szeretjük, ha kijön mindenkinek a valódi személyisége, amit a képein is meg tudunk mutatni. Ha szükséges, akkor kezeljük az izgatottságát (a kutyának és a gazdinak is). Ugyan ezt a szemléletet adjuk át a tanítványoknak is.Számunkra is unalmas lenne, ha egy helyben ülő, vagy fekvő kutyák kell fotózni. Abban mi a kihívás?

Ha egy kutyafotósnak nem elfogadható, hogy némelyik kutya izgága, kicsit neveletlen, akkor igazából csak kutyákat is fotózó fotós. Ő csak bizonyos körülmények együttállása mellett és bizonyos kutyákat tud lefotózni, leginkább olyanokat, akiket állítgatni lehet és percekig mozdulatlanul maradnak.

Érdemes jól megnézed, hogy kire bízod magadat és a kutyádat.