A kutyák őszintesége

A kutyák világában nincs helye a hazugságnak. Egy kutya nem tudja előadni, hogy jól érzi magát, ha valójában nem így van. Az emberek esetében egy “mosolyogj” vagy “csíííz” felszólítás elegendő lehet egy kép kedvéért, de egy kutya esetében ez egyszerűen nem működik. A kutyák őszintesége teszi a fotózásukat különlegesen igazivá.

Számomra, aki imád kutyákat fotózni, a legfontosabb, hogy minden résztvevő – legyen az állat vagy ember – jól érezze magát a fotózáson. Ez egy alapvető elv, amit minden esetben követünk. Nem próbálom mesterségesen előidézni a mosolyokat, nem kérek senkit, sem embert, sem állatot, hogy játszon el valamit a kamera kedvéért.

A kutyák fotózása kihívást jelent, nem lehet kamuzni. Ez azonban egyben az egyik legnagyobb erőssége is: a képeken valódi érzelmek, valódi kapcsolatok láthatóak. Ez adja a kutyafotózás varázsát, és ezért olyan különleges minden egyes felvétel.

Ugyanezt a hozzáállást alkalmazom az emberek fotózásánál is. Célom, hogy valódi érzelmeket, igazi pillanatokat örökítsek meg, nem pedig mesterségesen előidézett mosolyokat. Hiszem, hogy a fotózás során a legfontosabb, hogy a résztvevők maguk is élvezzék az élményt, és hogy a végeredmény őszintén tükrözze ezt az élményt.

A kutyák nem hazudnak, és én hiszek abban, hogy a fotózásnak sem kellene hazudnia. A valódi érzelmek, az őszinte pillanatok megörökítése az, ami igazán értéket ad a képeknek. Ez az az út, amit választottam, és amit minden fotózásomon igyekszem követni. Ha te is hiteles, valódi emlékeket szeretnél megőrizni, akkor várunk szerettel.
– Péter