A fotózás valódi szépsége nem a retusálásban rejlik

A fotózásban sokféle irányzat és stílus létezik, de én személy szerint nem vagyok híve fotók a túlzott retusálának. Ennek egyszerű az oka: nem szeretném, ha a természetesség elveszne. Én a valódi, természetes fotók híve vagyok, ahol a személyek felismerhetőek maradnak, és ahol a képek őszintén tükrözik az emberek valódi arcát.

Nem az utómunkában keresem a képek szépségét, hanem magában a fotózás pillanatában.
A fotózás során sokkal nagyobb hangsúlyt fektetek arra, hogy valódi, természetes pillanatokat jöjjenek létre, amelyek önmagukban is kifejezőek és lenyűgözőek. Így érem el, hogy ne az utómunka során kelljen megalkotni a képet.

Azok, akik hozzám fordulnak fotóért, nem profi modellek, ők valódi emberek, akik saját egyediségükkel és jellemzőikkel rendelkeznek. Ha túlzott retusálással “tökéletesíteném” őket, akkor valójában elveszítenék a jellemüket. Külsőleg talán “tökéletesek” lesznek a képeken, de lényegében egy teljesen más személyt mutatnánk be.

Nem akarom becsapni az embereket, és nem szeretem a mesterséges, túl retusált képek által sugallt hamis tökéletességet. Hiszem, hogy minden ember egyedi és tökéletes a maga nem tökéletes módján. Ezért törekszem arra, hogy a fotóimban a valódi szépség, a természetesség és az őszinteség domináljon.

Számomra a fotózás nem a tökéletességről, hanem az őszinteségről és a valódiságról szól. Nem akarom becsapni az embereket azzal, hogy irreális, mesterséges képeket készítek. Hiszem, hogy a szépség a természetességben, az apró tökéletlenségekben és a valódi érzelmekben rejlik.
Ez az az út, amit választottam, és ez az az értékrend, amely szerint dolgozom.
– Péter