A flow vezérli a fotózásaimat, nem a tökéletesség

A fotózásaimat nem a tökéletesség, hanem a flow, az áramlás vezérli. Hiszek abban, hogy a legjobb képek akkor születnek, amikor hagyjuk az embereket és az állatokat, hogy őszintén kifejezhessék magukat, adhassák önmagukat.

A fotóimban egyfajta nyersesség, valóság érződik, ami abból fakad, hogy nem a mesterséges tökéletességre törekszem. Inkább támogatom az érzelmek szabad áramlását, legyen szó emberekről vagy kutyákról. Elengedem a tökéletességre törekvés kötöttségeit, és nem zavar, ha valami nem tökéletesen áll – legyen az egy hajtincs vagy egy póz.

Nem állítom le a fotózást csak azért, mert valami apróság nem tökéletes. Épp ellenkezőleg, kihasználom azokat a pillanatokat, amikor a valódi érzelmek előbukkannak. Ezekből az érzelmekből dolgozom, ezeket komponálom össze egy képpé. A látvány így követi a történéseket, ami által a képeim egy sajátos, jó érzést közvetítenek.

Ebben a megközelítésben van valami varázslatos. Megmutatja, hogy a fotózás sokkal több, mint egy technikai folyamat, egy érzelmi utazás is, amely során felfedezhetjük és megörökíthetjük az élet spontán pillanatait. Ha te is részese szeretnél lenni egy ilyen fajta élménynek, ahol a fotózás szabadságot és valódiságot jelent, szeretettel várunk, hogy együtt fedezhessük fel a fotózásaink varázsát.
– Péter